2 %

Az 571/2003 számú törvény értelmében minden állampolgár rendelkezhet személyi jövedelemadója 2 százalékáról. Ezt az összeget az adóbevallás elkészítése alkalmával felajánlhatja olyan civil szervezetnek, melynek tevékenységét támogatni szeretné.

Kérjük, támogassák adójuk 2%-ával a Kolozsvári Akadémiai Bizottságot!

Azoknak a személyeknek, akiknek a jövedelme csak fizetésből származik, a 230-as formanyomtatványt kell kitölteniük. A formanyomtatvány II. 2. pontjánál üresen lehet hagyni a pontos összegre vonatkozó részt, ezt majd kiszámolják az adóhivatalban. 

Azoknak a személyeknek, akiknek más forrásokból eredő jövedelme is van (pl. szerzői jog, bérbeadás stb.), a 200-as formanyomtatványt kell kitölteniük. A formanyomtatvány III. 2. pontjánál üresen lehet hagyni a pontos összegre vonatkozó részt, ezt majd kiszámolják az adóhivatalban. 

A nyugdíjas köztestületi tagokra jelen kérésünk természetesen nem vonatkozik.

A kitöltött adóbevallási űrlapokat postán is elküldhetik állandó lakhelyük pénzügyi hatóságainak, vagy leadhatják személyesen is. Minden év december 31-ig a pénzügyi hatóságok összesítik az adatokat, és az összegyűlt összegeket átutalják a célszervezeteknek.

Az adóbevallások leadásának határideje: 2017. május 25.

A KAB adatait már tartalmazó nyomtatványok letölthetők itt:

 

 230

 200

Copyright 2018. Kolozsvári Akadémiai Bizottság | All Rights Reserved | Created by NeSoft