2015

A Kolozsvári Akadémiai Bizottság 2015-ban a következő rendezvényeket szervezte a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából:

 

1. Marosvásárhely, 2015. november 13‒14.

A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából a KAB 2015. november 13–14-én tartotta központi rendezvényét Marosvásárhelyen. A rendezvényt a Magyar Tudományos Akadémia elnöksége által megfogalmazott felhíváshoz csatlakozva A tudomány evolúciója: a valós és a virtuális világok. A Kolozsvári Akadémiai Bizottság szakbizottságainak konferenciája keretcím alatt szervezte meg a KAB Marosvásárhelyen működő öt szakbizottsága. A rendezvény első felében a BBTE oktatói tartottak előadásokat a Fény nemzetközi éve alkalmából, majd a KAB szakbizottságainak tagjai tartottak színvonalas előadásokat számítástechnikai, orvosi, gyógyszerészeti, oktatási és nevelési, valamint színháztudományi témakörökben.

 

2. Csíkszereda, 2015. november 6.

MTÜ 2015. „A tudomány evolúciója: a valós és a virtuális világok”. Vidéki térség – Fenntarthatóság – Új kihívások címmel rendezett konferenciát a KAB Agrártudományi Szakbizottsága.

 

3. Temesvár, 2015. november 6.

Bánsági tudományosság aktuális kérdések és válaszok címmel rendezett konferenciát az MTÜ alkalmából a KAB Bánsági Regionális Munkabizottsága. A konferencia a bánsági magyar tudományosság bemutatására és népszerűsítésére, valamint a tudományos munkát folytató egyének ismerkedésére is lehetőséget teremtett. A mérnöki tudományoktól a történeti és orvosi tudományokig több terület képviselői is bemutatták kutatási eredményeiket.

 

4. Bukarest, 2015. november 6.

A KAB Bukaresti Regionális Munkabizottságának előadásai az MTÜ alkalmából

Előadók: Lingvay József tudományos kutató és Nagy Éva, az MTA külső köztestületi tagja, Szedlácsek István kutatómérnök

 

5. Bukarest, 2015. november 15.

A KAB Bukaresti Regionális Munkabizottságának előadásai az MTÜ alkalmából

Előadó: Nagy Éva, az MTA külső köztestületi tagja

Copyright 2018. Kolozsvári Akadémiai Bizottság | All Rights Reserved | Created by NeSoft