Barabási Albert-László: A képlet. Könyvbemutató

Barabási Albert-László: A képlet. Könyvbemutató

 

Barabási Albert-László, a skálafüggetlen hálózatok atyja, a Behálózva és a Villanások könyvek szerzője, a bostoni Northeastern Egyetem és a Harvard Egyetem kutatója, ismét elhozza Kolozsvárra kutatásainak legújabb eredményeit, melyeket A képlet című legújabb könyvében foglal össze mindenki számára érthető módon.

A könyvbemutató időpontja 2018. október 4., 19 óra, helyszíne a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Auditorium Maximum terme.

Várunk minden kedves érdeklődőt!

Pedagógus Kutatói Pályadíj

Pedagógus Kutatói Pályadíj

A Magyar Tudományos Akadémia főtitkára pályázatot hirdet a Pedagógus Kutatói Pályadíjra, közoktatásban oktató, gyakorló pedagógusok érdemes tudományos munkásságának elismerésére. A díjra magyarországi és külföldi intézményekben oktató tanárok pályázhatnak. További részleteket az MTA oldalán, a pályázati felhívásban találnak.

A pályázatot és annak mellékleteit elektronikus formában kell benyújtani az MTA Titkárság Kutatóintézeti Főosztály ped@titkarsag.mta.hu e-mail címére küldött levélben. Beküldési határidő: 2018. szeptember 19., 16:00 óra.

Interjú Markó Bálinttal

Interjú Markó Bálinttal

A Summa rovat újabb adásában Markó Bálinttal beszélget Pákai Enikő. A BBTE rektorhelyettese a Kolozsvári Akadémiai Bizottság tudományos titkára is volt.

Ajánljuk figyelmükbe a beszélgetést.

Időközi választások eredményei

Időközi választások eredményei

 

 

 

 

Értesítjük a tagságot arról, hogy 2018. június 20-án lezárult az MTA Kolozsvári Akadémiai Bizottság testületének részvételével tartott időközi alelnökválasztás és időközi tudományos titkár választás. 

A választás eredményei a következők:

Alelnök (természettudományok): Benedek József külső tag

Tudományos titkár: Járai-Szabó Ferenc külső köztestületi tag

 

Interjú Salat Leventével, az MTA külső tagjával

Interjú Salat Leventével, az MTA külső tagjával

A Summa legújabb rovatában Salat Levente politológussal, az MTA külső tagjával beszélget T. Szabó Csaba arról, hogy hogyan indult a szakmai pályája, melyek azok a kérdések, amelyek a leginkább foglalkoztatták és foglalkoztatják.

Ajánljuk figyelmükbe a beszélgetést.

Vallásnéprajzi konferencia Kolozsváron nemzetközi részvétellel

Vallásnéprajzi konferencia Kolozsváron nemzetközi részvétellel
A 2015 novemberében Balassagyarmaton a MNM Palóc Múzeumában tartott Erdélyi Zsuzsanna-emlékkonferencia zárásaként merült fel egy vallásetnológiai konferenciasorozat indításának igénye a Kárpát-medence iskolateremtő nagy tudósainak emlékére. A 2017 áprilisában Szécsényben a Kubinyi Ferenc Múzeumban, majd 2017 októberében a szlovákiai Komáromban a Fórum Kisebbségkutató Intézet és Selye János Egyetem által szervezett konferenciák után most, 2018 június 1-3-án Kolozsváron kerül sor a negyedik ilyen szakmai összejövetelre. A konferenciasorozat a nagy elődök tiszteletének jegyében jön létre, de a konferencia célja nem egyszerűen a hagyományápolás és a múlt eredményeinek mában történő megjelenítése, hanem mindenekelőtt a tudományos múlthoz való viszony állandó aktualizálása. ...

Korszerű iskolai kémiaoktatás

Korszerű iskolai kémiaoktatás
A Kolozsvári Akadémiai Bizottság (KAB) Kémiai tudományok szakbizottsága, valamint a Magyar Kémia és Vegyészmérnöki Intézet kémiaoktatással kapcsolatos rendezvényt szervez a Kárpát-medencei kémiatanárok számára, plenáris előadások, kerekasztal-beszélgetések, valamint könnyen elvégezhető oktató kísérletek formájában. A rendezvény június 1-2. között zajlik Kolozsváron. 15 kémiatanár vesz részt térítésmentesen a képzésen. A rendezvény plenáris előadásai nyitottak a nagyközönség számára is.   Program Június 1., péntek 15:00 órától   Regisztráció 16:00--17:30 Plenáris előadások dr. Dibó Gábor: A kémiatanár-képzés egykor és ma a Kárpát-medencében dr. Szarka Katarína: Felvidéki magyar nyelvű kémia tanárképzés innovatív megközelítései dr. Kohut Erzsébet: Tanárképzés a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán Június 2., szombat 9:00--10:00 Plenáris előadások dr. ...

Új rendezvénysorozat a Kolozsvári Akadémiai Bizottságnál

Új rendezvénysorozat a Kolozsvári Akadémiai Bizottságnál

 

 

Új rendezvénysorozatot indít a Kolozsvári Akadémiai Bizottság, amely keretében kiemelt tudományos témákról beszélgetnek kutatók, szakemberek. A kerekasztal-beszélgetéseket havi rendszerességgel szervezzük a KAB székházában.

Az első kerekasztal-beszélgetés vitaindítóját dr. Paizs Csaba tartja Genetikailag módosított élőlények. Tézisek és antitézisek. Szintézisek? címmel. A beszélgetés moderátora Barabás Réka.

Társszervező: a Kolozsvári Magyar Kémikusok Egyesülete.

Helyszín: a KAB székházának előadóterme (Ion Ghica utca 12. szám)

Időpont: 2018. május 29-én 18:30-tól.

Női alkotók és nőképek a 20. század eleji erdélyi vizuális kultúrában

Női alkotók és nőképek a 20. század eleji erdélyi vizuális kultúrában
  Műhelykonferencia, 2018. május 31. Helyszín: Sapientia EMTE, Tordai út 4. szám. "A fotográfiában a kamera és az optikai kép fenomenológiájához kötődő képzetek nem állnak távol a maszkulinitás metaforáitól. A fotográfiának van azonban egy másik, az előbbivel megegyező fontosságú eleme: a kép megjelenítése és rögzítése. Ez a funkció időbeli folyamat, és az előhívás, érzékenység, szenzualitás kulcsfogalmai kapcsolódnak hozzá. Ha úgy tetszik, nevezhetjük ezeket a fogalmakat a fotográfia feminin metaforáinak is." - Eperjesi Ágnes Az erdélyi vizuális kultúra, s azon belül a fényképészet története egy kevésbé feltárt terület, amelyik számos tudományterület felől megközelíthető. A médiatudomány, a művészettörténet, a színháztudomány, az antropológia, a szociológia vagy a sajtótörténet új megvilágításba tudja helyezni azt, ahogyan képek által kommunikálunk a világgal, ahogyan jelen vagyunk a világban. ...

Öllerer Ágnes előadása Bukarestben

Öllerer Ágnes előadása Bukarestben

Ifjú Mátyás Király címmel előadást tart Öllerer Ágnes, a bukaresti Ady Endre Elméleti Líceum blockflöte csoportja, valamint a régizene műhely tagjai.

Az előadásra a Bukaresti I. Református Egyházközség Templomában kerül sor 2018. május 29-én 18.00 órai kezdettel.

Az előadás szervezője a KAB Bukaresti Regionális Munkabizottsága és a Calvineum –Bukaresti I. Református Egyházközség Koós Ferenc Köre.

A szervezők szeretettel meghívnak és várnak minden kedves érdeklődőt!

Interjú Tapasztó Leventével

Interjú Tapasztó Leventével
  Az Erdélyi Figyelő Summa című rovata újabb kiadásával jelentkezik, amelyben Tapasztó Levente fizikus, a Magyar Tudományos Akadémia Energiatudományi Kutatóközpont Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Intézetének munkatársa beszél munkájáról.   Tapasztó Levente fizikus az MTA Természettudományi Kutatóközpontban alapítandó kutatócsoportjával olyan új fizikai jelenségek feltárását tűzi ki célul, amelyek új alkalmazási lehetőségeket kínálnak az ultragyors és ultra-kisfogyasztású nanoelektronikai eszközök területén. Kutatásainak fókuszpontjában a speciális szerkezetű, mindössze egy atom vastagságú anyagok állnak, amelyeknek nincs térfogatuk, csak felületük. Ebből adódóan számos olyan újszerű jelenség figyelhető meg bennük, amelyre a megszokott 3D anyagokban nincs példa. Az első kétdimenziós kristály a grafén volt, amelynek felfedezését 2010-ben fizikai Nobel-díjjal ismertek el. ...

Interjú Vékás Lajossal, az MTA alelnökével, és Néda Zoltánnal, a KAB elnökével

Interjú Vékás Lajossal, az MTA alelnökével, és Néda Zoltánnal, a KAB elnökével

A Kolozsvári Akadémiai Bizottság (KAB) testületi ülését követően, 2018. április 21-én, szombaton készült interjú dr. Vékás Lajos akadémikussal, a Magyar Tudományos Akadémia alelnökével, aki a KAB testületi ülésén vett részt. Ezt követően Néda Zoltánnal, a Kolozsvári Akadémiai Bizottság elnökével beszélgetett a Kolozsvári Rádió munkatársa, László Tibor.

A két interjú meghallgatható a Kolozsvári Rádió honlapján, itt:

két interjú

A szocialista iparosítás környezeti hatásai és következményei. Négy esettanulmány. Lakatos Artur előadása

A szocialista iparosítás környezeti hatásai és következményei. Négy esettanulmány. Lakatos Artur előadása

A KAB Földrajztudományi és Történettudományi szakbizottságainak rendezésében 2018. május 17-én 17 órától Lakatos Artur történész tart előadást A szocialista iparosítás környezeti hatásai és következményei. Négy esettanulmány címmel.

Az előadás helyszíne a Kolozsvári Akadémiai Bizottság székházának előadóterme (Ion Ghica utca 12. sz.).

Erdélyi kutatókat díjazott az MTA

Erdélyi kutatókat díjazott az MTA
Az Akadémia külső tagjai számára szervezett fórumot a 189. közgyűlés keddi napján tartották. Az eseményen adták át az Arany János-díjakat és -érmeket, amelyekkel az MTA a külhoni magyar kutatók munkásságát ismeri el. A díjátadót követő tudományos előadások után tájékoztató hangzott el a Külső Tagok Státusát Vizsgáló Eseti Bizottság munkájáról. A Külső Tagok Fóruma résztvevőit Lovász László, az MTA elnöke és Kocsis Károly, a Magyar Tudományosság Külföldön Elnöki Bizottság elnöke köszöntötte. Az Arany János-érmet 2002-ben, az Arany János-díjat 2004-ben alapította az MTA a nem Magyarországon dolgozó magyar tudósok, kutatók munkájának elismerésére. A díj odaítélésének kritériuma elsősorban a tudományos teljesítményt, az érem emellett a magyar közösségért végzett munkát is honorálja. ...

Magyarok Romániában, 1990–2015 című könyv bemutatója

Magyarok Romániában, 1990–2015 című könyv bemutatója

A KAB Történettudományi Szakbizottság és a Nemzeti Kisebbségkutató Intézet könyvbemutatót szervez 2018. május 11-én, 17 órától. A Bárdi Nándor és Éger György által szerkesztett Magyarok Romániában, 1990–2015 című kötetet Bakk Miklós és Salat Levente ismerteti. Szerzői: Bárdi Nándor, Fábián Gyula, Horváth István, Kiss Dénes, Kiss Tamás, Magyari Tivadar, Márton János, Papp Z. Attila, Székely István Gergő, Toró Tibor.

Helyszín az Erdélyi Múzeum-Egyesület előadóterme, Jókai/Napoca utca 2–4. szám.

Lovász László elnöki beszámolója az MTA honlapján

Lovász László elnöki beszámolója az MTA honlapján

Olvasható az mta.hu oldalon Lovász László az MTA 189. közgyűlésén elmondott elnöki beszámolója. Többek között a tudomány és a tudományos kutatást végzők felelősségéről, a tudomány módszereinek és eredményeinek a társadalom irányában való kommunikációjáról és népszerűsítéséről, kutatási lehetőségekről beszélt az MTA elnöke. Ajánljuk figyelmükbe.

Arany János-életműdíjat kapott Szilágyi N. Sándor

Arany János-életműdíjat kapott Szilágyi N. Sándor

 

A Magyar Tudományos Akadémia 2018-ban Szilágyi N. Sándornak, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Bölcsésztudományi Kar Magyar és Általános Nyelvészeti Tanszék ny. egyetemi tanárának adományozta az Arany János-életműdíjat.

A tudós kiemelkedő nyelvtudományi teljesítménye, iskolateremtő munkája, valamint a társadalmi és etnikai konfliktusok csökkentését célzó nyelvészeti és társadalomtudományi munkássága – amellyel sokat tett és tesz a magyar tudomány és a társadalmi közjó szolgálatában – elismeréseként részesült a díjban.

 

Forrás: mta.hu

Kiemelkedő tudományos munkásságok elismerése - díjátadás az Akadémia 189. közgyűlésén

Kiemelkedő tudományos munkásságok elismerése - díjátadás az Akadémia 189. közgyűlésén
  Az utóbbi öt évben elért, kiemelkedő fontosságú kutatási eredmény, szakkönyv, publikáció elismeréseként tizenegy kutató kapott Akadémiai Díjat az MTA 189. közgyűlésén hétfőn. Szintén a közgyűlés nyitóeseményén adták át az Akadémiai Újságírói Díjat, a kereskedelmi-ipari eredményeket elismerő Wahrmann Mór-érmet és a külhoni magyar tudósok teljesítményét honoráló Arany János-életműdíjat. 2018. MÁJUS 7. Akadémiai Díj A Magyar Tudományos Akadémia Elnöksége kiemelkedő tudományos munkássága elismeréseként Akadémiai Díjban részesítette Acsády Lászlót, Balogh Margitot, Debreczeni Attilát, Helyes Zsuzsannát, Károlyi György Zoltánt, Péter Antalt, Pusztai Tamást, Salánki Katalint, Tardos Gábort, Török Ákost és Varga Attilát. A kitüntetéseket Lovász László, az MTA elnöke adta át. ...

Fónagy Zoltán előadása Kolozsváron

Fónagy Zoltán előadása Kolozsváron

A KAB Történettudományi Szakbizottsága rendezésében 2018. május 14-én 17 órától Fónagy Zoltán történész, tudományos főmunkatárs (MTA BTK Történettudományi Intézet), az  MTA BTK Lendület Családtörténeti Kutatócsoport tagja tart előadást A család a 19. századi Magyarországon. Normák és társadalmi gyakorlat címmel.

Az előadás helyszíne: az Erdélyi Múzeum-Egyesület előadóterme, Jókai/Napoca utca 2-4. szám

Tulván Gizella előadása Bukarestben

Tulván Gizella előadása Bukarestben

Magyar dalok a lied világában címmel tart előadást dr. Tulván Gizella egyetemi docens, az MTA külső köztestületének tagja 2018. május 11-én 18.00 órai kezdettel Bukarestben.

Az előadás szervezője a KAB Bukaresti Regionális Munkabizottsága és a Calvineum –Bukaresti I. Református Egyházközség Koós Ferenc Köre.

Közreműködik: Fekete Klára és Vidinova Aneliya.

 

Helyszín: a Bukaresti I. Református Egyházközség tanácsterme.

 

A szervezők szeretettel várják az érdeklődőket.

Barabási Albert-László: A képlet. Könyvbemutató

Barabási Albert-László: A képlet. Könyvbemutató
  Barabási Albert-László, a skálafüggetlen hálózatok atyja, a Behálózva és a Villanások könyvek szerzője, a bostoni Northeastern Egyetem és a Harvard Egyetem kutatója, ismét elhozza Kolozsvárra kutatásainak legújabb eredményeit, melyeket A képlet című legújabb könyvében foglal össze mindenki számára érthető módon. A könyvbemutató időpontja 2018. október 4. ...

Pedagógus Kutatói Pályadíj

Pedagógus Kutatói Pályadíj
A Magyar Tudományos Akadémia főtitkára pályázatot hirdet a Pedagógus Kutatói Pályadíjra, közoktatásban oktató, gyakorló pedagógusok érdemes tudományos munkásságának elismerésére. A díjra magyarországi és külföldi intézményekben oktató tanárok pályázhatnak. További részleteket az MTA oldalán, a pályázati felhívásban találnak. ...

Interjú Markó Bálinttal

Interjú Markó Bálinttal

A Summa rovat újabb adásában Markó Bálinttal beszélget Pákai Enikő. A BBTE rektorhelyettese a Kolozsvári Akadémiai Bizottság tudományos titkára is volt.

Ajánljuk figyelmükbe a beszélgetést.

Időközi választások eredményei

Időközi választások eredményei
        Értesítjük a tagságot arról, hogy 2018. június 20-án lezárult az MTA Kolozsvári Akadémiai Bizottság testületének részvételével tartott időközi alelnökválasztás és időközi tudományos titkár választás. ...

Interjú Salat Leventével, az MTA külső tagjával

Interjú Salat Leventével, az MTA külső tagjával

A Summa legújabb rovatában Salat Levente politológussal, az MTA külső tagjával beszélget T. Szabó Csaba arról, hogy hogyan indult a szakmai pályája, melyek azok a kérdések, amelyek a leginkább foglalkoztatták és foglalkoztatják.

Ajánljuk figyelmükbe a beszélgetést.

Vallásnéprajzi konferencia Kolozsváron nemzetközi részvétellel

Vallásnéprajzi konferencia Kolozsváron nemzetközi részvétellel
A 2015 novemberében Balassagyarmaton a MNM Palóc Múzeumában tartott Erdélyi Zsuzsanna-emlékkonferencia zárásaként merült fel egy vallásetnológiai konferenciasorozat indításának igénye a Kárpát-medence iskolateremtő nagy tudósainak emlékére. ...

Korszerű iskolai kémiaoktatás

Korszerű iskolai kémiaoktatás
A Kolozsvári Akadémiai Bizottság (KAB) Kémiai tudományok szakbizottsága, valamint a Magyar Kémia és Vegyészmérnöki Intézet kémiaoktatással kapcsolatos rendezvényt szervez a Kárpát-medencei kémiatanárok számára, plenáris előadások, kerekasztal-beszélgetések, valamint könnyen elvégezhető oktató kísérletek formájában. A rendezvény június 1-2. között zajlik Kolozsváron. ...

Új rendezvénysorozat a Kolozsvári Akadémiai Bizottságnál

Új rendezvénysorozat a Kolozsvári Akadémiai Bizottságnál
    Új rendezvénysorozatot indít a Kolozsvári Akadémiai Bizottság, amely keretében kiemelt tudományos témákról beszélgetnek kutatók, szakemberek. A kerekasztal-beszélgetéseket havi rendszerességgel szervezzük a KAB székházában. Az első kerekasztal-beszélgetés vitaindítóját dr. Paizs Csaba tartja Genetikailag módosított élőlények. Tézisek és antitézisek. Szintézisek? ...

Női alkotók és nőképek a 20. század eleji erdélyi vizuális kultúrában

Női alkotók és nőképek a 20. század eleji erdélyi vizuális kultúrában
  Műhelykonferencia, 2018. május 31. Helyszín: Sapientia EMTE, Tordai út 4. szám. "A fotográfiában a kamera és az optikai kép fenomenológiájához kötődő képzetek nem állnak távol a maszkulinitás metaforáitól. A fotográfiának van azonban egy másik, az előbbivel megegyező fontosságú eleme: a kép megjelenítése és rögzítése. ...

Öllerer Ágnes előadása Bukarestben

Öllerer Ágnes előadása Bukarestben
Ifjú Mátyás Király címmel előadást tart Öllerer Ágnes, a bukaresti Ady Endre Elméleti Líceum blockflöte csoportja, valamint a régizene műhely tagjai. Az előadásra a Bukaresti I. Református Egyházközség Templomában kerül sor 2018. május 29-én 18.00 órai kezdettel. Az előadás szervezője a KAB Bukaresti Regionális Munkabizottsága és a Calvineum –Bukaresti I. Református Egyházközség Koós Ferenc Köre. ...

Interjú Tapasztó Leventével

Interjú Tapasztó Leventével
  Az Erdélyi Figyelő Summa című rovata újabb kiadásával jelentkezik, amelyben Tapasztó Levente fizikus, a Magyar Tudományos Akadémia Energiatudományi Kutatóközpont Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Intézetének munkatársa beszél munkájáról. ...

Interjú Vékás Lajossal, az MTA alelnökével, és Néda Zoltánnal, a KAB elnökével

Interjú Vékás Lajossal, az MTA alelnökével, és Néda Zoltánnal, a KAB elnökével
A Kolozsvári Akadémiai Bizottság (KAB) testületi ülését követően, 2018. április 21-én, szombaton készült interjú dr. Vékás Lajos akadémikussal, a Magyar Tudományos Akadémia alelnökével, aki a KAB testületi ülésén vett részt. Ezt követően Néda Zoltánnal, a Kolozsvári Akadémiai Bizottság elnökével beszélgetett a Kolozsvári Rádió munkatársa, László Tibor. ...

A szocialista iparosítás környezeti hatásai és következményei. Négy esettanulmány. Lakatos Artur előadása

A szocialista iparosítás környezeti hatásai és következményei. Négy esettanulmány. Lakatos Artur előadása
A KAB Földrajztudományi és Történettudományi szakbizottságainak rendezésében 2018. május 17-én 17 órától Lakatos Artur történész tart előadást A szocialista iparosítás környezeti hatásai és következményei. Négy esettanulmány címmel. Az előadás helyszíne a Kolozsvári Akadémiai Bizottság székházának előadóterme (Ion Ghica utca 12. sz.). ...

Erdélyi kutatókat díjazott az MTA

Erdélyi kutatókat díjazott az MTA
Az Akadémia külső tagjai számára szervezett fórumot a 189. közgyűlés keddi napján tartották. Az eseményen adták át az Arany János-díjakat és -érmeket, amelyekkel az MTA a külhoni magyar kutatók munkásságát ismeri el. A díjátadót követő tudományos előadások után tájékoztató hangzott el a Külső Tagok Státusát Vizsgáló Eseti Bizottság munkájáról. ...

Magyarok Romániában, 1990–2015 című könyv bemutatója

Magyarok Romániában, 1990–2015 című könyv bemutatója
A KAB Történettudományi Szakbizottság és a Nemzeti Kisebbségkutató Intézet könyvbemutatót szervez 2018. május 11-én, 17 órától. A Bárdi Nándor és Éger György által szerkesztett Magyarok Romániában, 1990–2015 című kötetet Bakk Miklós és Salat Levente ismerteti. Szerzői: Bárdi Nándor, Fábián Gyula, Horváth István, Kiss Dénes, Kiss Tamás, Magyari Tivadar, Márton János, Papp Z. ...

Lovász László elnöki beszámolója az MTA honlapján

Lovász László elnöki beszámolója az MTA honlapján
Olvasható az mta.hu oldalon Lovász László az MTA 189. közgyűlésén elmondott elnöki beszámolója. Többek között a tudomány és a tudományos kutatást végzők felelősségéről, a tudomány módszereinek és eredményeinek a társadalom irányában való kommunikációjáról és népszerűsítéséről, kutatási lehetőségekről beszélt az MTA elnöke. ...

Arany János-életműdíjat kapott Szilágyi N. Sándor

Arany János-életműdíjat kapott Szilágyi N. Sándor
  A Magyar Tudományos Akadémia 2018-ban Szilágyi N. Sándornak, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Bölcsésztudományi Kar Magyar és Általános Nyelvészeti Tanszék ny. egyetemi tanárának adományozta az Arany János-életműdíjat. ...

Kiemelkedő tudományos munkásságok elismerése - díjátadás az Akadémia 189. közgyűlésén

Kiemelkedő tudományos munkásságok elismerése - díjátadás az Akadémia 189. közgyűlésén
  Az utóbbi öt évben elért, kiemelkedő fontosságú kutatási eredmény, szakkönyv, publikáció elismeréseként tizenegy kutató kapott Akadémiai Díjat az MTA 189. közgyűlésén hétfőn. ...

Fónagy Zoltán előadása Kolozsváron

Fónagy Zoltán előadása Kolozsváron
A KAB Történettudományi Szakbizottsága rendezésében 2018. május 14-én 17 órától Fónagy Zoltán történész, tudományos főmunkatárs (MTA BTK Történettudományi Intézet), az  MTA BTK Lendület Családtörténeti Kutatócsoport tagja tart előadást A család a 19. századi Magyarországon. Normák és társadalmi gyakorlat címmel. ...

Tulván Gizella előadása Bukarestben

Tulván Gizella előadása Bukarestben
Magyar dalok a lied világában címmel tart előadást dr. Tulván Gizella egyetemi docens, az MTA külső köztestületének tagja 2018. május 11-én 18.00 órai kezdettel Bukarestben. Az előadás szervezője a KAB Bukaresti Regionális Munkabizottsága és a Calvineum –Bukaresti I. Református Egyházközség Koós Ferenc Köre. Közreműködik: Fekete Klára és Vidinova Aneliya.   Helyszín: a Bukaresti I. ...